wtorek, 26 grudnia 2017

Trufle migdałowo kokosowe bez cukru

Białe migdałowo kokosowe trufle z migdałem.

SKŁADNIKI:

1 szklanka migdałów bez skórki ekologicznych  
1 szklanka wiórków kokosowych
3 łyżki olej kokosowy
100 ml syropu z agawy ekologiczny
cukier puder z agawy - 2 łyżki
mleko (napój) z kaszy jaglanej Hirse - 4-5 łyżki lub napój migdałowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Migdały moczymy przynajmniej godzinę w wodzie. Następnie przekładamy je do malaksera i mielimy na gładką masę wraz z  wiórkami kokosowymi. Dodajemy płyny olej kokosowy, napój z kaszy jaglanej oraz wlewamy syrop z agawy. Całość mieszamy w melakserze. Nakładamy na ręce oprószone pudrem z agawy wielkości orzecha włoskiego powstałą masę. Na środek wkładamy białego migdała. Formujemy kuleczkę. Oprószamy jeszcze cukrem z agawy. Wkładamy do lodówki na godzinę.



13 komentarzy:

  1. Wyglądają jak zdecydowanie zdrowsza wersja Rafaello, które zresztą uwielbiam... muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie kokosowe marcepanki :D Świetny przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo chętnie zjadła bym kilka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie połączenia ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. śnieżynki :)

    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe trufle! :) Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Poczęstuję się z przyjemnością :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. brzmią wspaniale :) muszą być pyszne

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie one piękne. Takie delikatne, niczym oprószone śniegiem. Przepis zapowiada się super :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przepiękne!
    Lekkie jak płatki śniegu i pyszne.
    Szczęśliwego 2018!

    OdpowiedzUsuń