środa, 17 stycznia 2018

Bankietowe tartaletki z salsą z awokado i wędzonego pstrąga



SKŁADNIKI:

1 opakowanie tartaletek kruchych łódeczki Bio Schiffchen ( dostępne w sklepach ekologicznych)

1 awokado
pomidor
1 sztuka wędzonego filetu z  pstrąga
1 łyżeczka natki
sok z połówki cytryny
skórka z cytryny do smaku
2 łyżki oliwy
sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łódeczki wypiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Awokado, pomidora potnij w kostkę, filet z pstrąga porwij na małe kawałki.
Wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą, skórką z cytryny i natką.
Salsę nakładaj do wypieczonych ale chłodnych łódeczek.

wtorek, 16 stycznia 2018

Owsianka z kumkwatem i migdałami

Owsianka z kumkwatem, bananem i siekanymi migdałami

pół szklanki płatków owsianych Bio
łyżeczka miodu
garść migdałów
pół banana
4 kumkwaty
szczypta nasion chia

Na sicie opłukałam płatki owsiane, przełożyłam do garnka i zalałam zimną wodą tak aby płyn sięgał ponad płatki 1- 2 cm. Gotowałam kilka minut ciągle miaszjąc. Przełożyłam do miski i dodałam kumkwaty, siekane migdały, szczyptę nasion chia. Polałam łyżeczką miodu.