środa, 17 stycznia 2018
Bankietowe tartaletki z salsą z awokado i wędzonego pstrąga
SKŁADNIKI:
1 opakowanie tartaletek kruchych łódeczki Bio Schiffchen ( dostępne w sklepach ekologicznych)
1 awokado
pomidor
1 sztuka wędzonego filetu z pstrąga
1 łyżeczka natki
sok z połówki cytryny
skórka z cytryny do smaku
2 łyżki oliwy
sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Łódeczki wypiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Awokado, pomidora potnij w kostkę, filet z pstrąga porwij na małe kawałki.
Wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą, skórką z cytryny i natką.
Salsę nakładaj do wypieczonych ale chłodnych łódeczek.
wtorek, 16 stycznia 2018
Owsianka z kumkwatem i migdałami
Owsianka z kumkwatem, bananem i siekanymi migdałami
pół szklanki płatków owsianych Bio
łyżeczka miodu
garść migdałów
pół banana
4 kumkwaty
szczypta nasion chia
Subskrybuj:
Posty (Atom)