Oprócz dań tradycyjnych, domowych można znaleźć przepis na Raviolo aperto czyli otwarty pieróg niczym z najlepszej reatauracji (przepisem i jego wykonaniem zajęłam się w pierwszej kolejności.
Moje wrażenia i przepis znajdziecie poniżej), ravioli z kaczką, których nie powstydzi się najlepszy włoski kucharz, ravioli z rocottą i szpinakiem z płynnym żółtkiem. Dla mnie hitem stał się przpis na rybę w warzywnej panierce oraz Lasagne z czerstwego chleba dla tych, którzy kupili go zbyt dużo.
RAVIOLO APERTO, czyli otwarty pieróg
Danie to przygotowałam z boczniaków, z ciastem na makaron wg przepisu z książki. Danie jest wyborne. Można go przygotować na randkę, rocznicę czy inną uroczystość. Dodatkowo robi się je szybko i ... nie trzeba lepić.Książka zawiera mnóswto ciekawych przepisów na przystawki, zupy, dania główne w tym dania z mięs i ryb, makarony, risotto, pizze, specjały, dodatki do dań oraz pesta i szybkie sosy.
Serdecznie dziękuję wydawnistwu ZNAK za egzemplarz książki.