Jeśli szukasz szybkiego, efektownego deseru na Walentynki, ten truskawkowy mus będzie strzałem w dziesiątkę! Aksamitna konsystencja, delikatnie różowy kolor i subtelne dekoracje sprawiają, że wygląda romantycznie i apetycznie.
Dlaczego warto go przygotować?
Ekspresowy przepis – zrobisz go w kilka minut!
Idealna konsystencja – kremowy, puszysty, po prostu rozpływa się w ustach.
Minimalistyczna elegancja – pięknie prezentuje się w szklanych pucharkach, a drobne ozdoby dodają uroku.
Podaj go schłodzonego, udekorowanego delikatnymi pralinkami, owocami lub jadalnymi kwiatami, i ciesz się pysznym walentynkowym deserem w kilka chwil!
SKŁADNIKI:
2 porcje
400 g twarogu naturalnego np. President delikatny
150 g mrożonych truskawek
1 łyżka syropu klonowego
4 listki żelatyny
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki przełożyć do garnka i podgrzewać do momentu aż puszczą sok. Namoczyć żelatynę i odcisnąć, przełożyć do truskawek i zmiksować. Dodać serek i syrop klonowy zmiksować i przelać do szklanych pucharków. Włożyć do lodówki do stężenia.