Przygotowałam je w piekarniku z duszonymi warzywami "po grecku".
SKŁADNIKI:
1 opakowanie paluszki rybne
3 marchewki
cebula
kawałek białej części pora
pietruszka korzeń
mały seler korzeniowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku
olej
PRZYGOTOWANIE:
1 opakowanie paluszki rybne
3 marchewki
cebula
kawałek białej części pora
pietruszka korzeń
mały seler korzeniowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku
olej
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa korzeniowe obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać w rondlu 2 łyżki oleju rzepakowego zeszklić cebulę pociętą w kostkę. Dodać pora drobno pociętego i resztę warzyw. Dusić kilka minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli warzywa nie są soczyste podlać odrobiną wody.
Paluszki rybne piec w piekarniku 12 minut w temperaturze 230 stopni. Na półmisek wyłożyć warzywa a na wierzch układać chrupiące paluszki rybne.