SKŁADNIKI:
750 g kiszonej kapusty (u mnie z marchewką)
2 suszone śliwki (najlepiej wędzone)
2 dymki lub cebula
5 grzybów suszonych shiitake
garść suszonych grzybów maitake lub mung
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka pasty miso
szczypiorek
pieprz
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby umyć i namoczyć w szklance wody ok. 20 minut. Po tym czasie gotować kilka minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej dodać cebulę i zeszklić. Dodać odciśniętą kapustę i śliwki. Dodać sos sojowy oraz wodę z gotowania się grzybów. Grzyby natomiast pokroić w cienkie paski. Dusić całość ok. godziny od czasu do czasu mieszając, pod koniec dodać miso. Doprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.