SKŁADNIKI:
Dla 4 osób
opakowanie szpinaku baby
2 szt. mango pokrojone w kostkę
owoce granatu
maliny
po łyżce pestek dyni i nasion słonecznika
orzeszki piniowe opcjonalnie
oliwa z oliwek 2-3 łyżki
i ocet kremowy balsamiczny
Przygotowanie:
opakowanie szpinaku baby
2 szt. mango pokrojone w kostkę
owoce granatu
maliny
po łyżce pestek dyni i nasion słonecznika
orzeszki piniowe opcjonalnie
oliwa z oliwek 2-3 łyżki
i ocet kremowy balsamiczny
Przygotowanie:
Pestki dyni, słonecznik i orzeszki pini uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu.
Szpinak umieścić w dużej misie, polać oliwą i wymieszać. Wyłożyć na talerze. Na każdym umieścić trochę malin, mango i owoce granatu, posypać podprażonymi pestkami dyni i słonecznikiem. Całość polać kremowym octem balsamicznym