poniedziałek, 4 marca 2019

Makaron z czarnej fasoli z warzywami

Ponieważ współpracuję z Bio Planet otrzymuję do testowania różne produkty. Testowałam makaron z czarnej fasoli. Smak nieoczywisty. Na początku budzi ciekawość a potem chce się go jeść i jeść.  Makaron jest bezglutenowy. Opakowanie starcza na 4 porcje.

Przygotowałam z nim zielone warzywa: jarmuż, zielony mrożony groszek i awokado. 
Sos: oliwa z oliwek z sokiem z limonki. Smak świetnie orzeźwia otarta skórka z cytryny. Do tego prażone orzeszki piniowe. Dobrze jest pokruszyć fetą.

SKŁADNIKI:

opakowanie makaronu z czarnej fasoli
2 garście oczyszczonego jarmużu blanszowanego
awokado
3/4 szklanki mrożonego groszku
uprażone orzeszki piniowe
otarta skórka z cytryny wyparzonej lub ekologicznej.

Sos: oliwa z oliwek ok. 2-3 łyżki, sok z połówki limonki oraz ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku.



PRZYGOTOWANIE:


Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Jarmuż wymieszaj z blanszowanym groszkiem. Wlej sos i wymieszaj. Wyłóż makaron na talerze. Nałóż warzywa, dodaj pokrojone w kostkę awokado. Posyp prażonymi orzeszkami. Całość posyp z góry tartą skórką z cytryny.

4 komentarze:

  1. Pyszności!
    Ten talerz jest tak piękny , że szkoda naruszać jego scenografię...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa propozycja, nie spotkałam jeszcze makaronu z czarnej fasoli, albo może powiem inaczej nie szukałam takowego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubie ten makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy ten makaron :) chętnie wypróbuję kiedyś :)

    OdpowiedzUsuń