piątek, 8 marca 2019

Sałatka z kremowym octem balsamicznym i owocami

Lekka, kobieca sałatka, choć to męska część mojej rodziny krzyknęła: Lepszej nie jadłem! Często słyszę taki okrzyk radości. Dlatego kocham to co robię;)

SKŁADNIKI:

Dla 4 osób 

opakowanie szpinaku baby
2 szt. mango pokrojone w kostkę
owoce granatu
maliny
po łyżce pestek dyni i nasion słonecznika 
orzeszki piniowe opcjonalnie 
oliwa z oliwek 2-3 łyżki 
i ocet kremowy balsamiczny

Przygotowanie:
 
Pestki dyni, słonecznik i orzeszki pini uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu.
Szpinak umieścić w dużej misie, polać oliwą i wymieszać. Wyłożyć na talerze. Na każdym umieścić trochę malin, mango i owoce granatu, posypać podprażonymi pestkami dyni i słonecznikiem. Całość polać kremowym octem balsamicznym 

5 komentarzy: