Skałdniki:
3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1-2 ząbki czosnku
3-4 suszone pomidory
4 kostki mrożonego szpinaku
1 łyżka posiekanego koperku
2 jaja
3-4 łyżki bezglutenowej bułki tartej lub zwykłej
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Dodatki: ogórki kiszone lub konserwowe, musztarda.
Przygotowanie:
Komosę przesypać do miski, wbić 2 jaja (dla wegan ugotowane siemię lniane), dodać pocięte suszone pomidory, wcisnąć czosnek, i dodać rozmrożony wyciśnięty z wody szpinak i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na rozgrzany olej wykładać uformowane kotlety. Smażyć na złoto. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy.
podobają mi się te kotleciki ;)
OdpowiedzUsuń