Papryka nadziewana komosą (quinoa) i szpinakiem.
SKŁADNIKI
2 duże czerwone papryki
1/3 paczki quinoa
sól, pieprz
liście szpinaku
pieczarki kilka sztuk
2 ząbki czosnku
oliwa
PRZYGOTOWANIE
Z papryk usuwam gniazda nasienne, blanszuję we wrzątku około 5 minut. Wyjmuję i studzę.
W garnku gotuję quinoę zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzam na sicie.
Rozgrzewam olej na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki. Po kilku minutach duszenia dodaję liście szpinaku. Na koniec wrzucam komosę i doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Nadziewam papryki. Na dno małej formy wylewam oliwę i układam papryki. Przykrywam folią aluminiową. Całość zapiekam w 200 stopniach około 20- 30 minut.