Na śniadanie przygotowałam komosę ryżową z mlekiem konopnym... tak, tak z napojem konopnym. Nie wiedziałam jak nazwać to śniadanie. Wpadło mi do głowy "komosianka"- na FB poparto mój pomysł i oto KOMOSIANKA:) Być może ktoś już tak ją nazwał, ale nie "googlałam";)
"Mleko" konopne jest moim faworytem wśród napojów roślinnych. Owsianki, kaszki, płatki smakują z mim wyśmienicie.
Dziś na śniadanie przygotowałam je z komosą ryżową.
SKŁADNIKI:
kilka łyżek komosy ugotowanej według przepisu na opakowaniu
mleko konopne
odrobina ksylitolu
szczypta soli
dowolne owoce i/lub orzechy
PRZYGOTOWANIE:
Komosę umieszczam w misce, zalewam napojem konopnym, dosładzam odrobiną ksylitolu i szczyptą soli, mieszam. Dziś na wierzch dodałam borówki.