Dodajcie mąkę taką jaką macie (lubicie).
Ciasto:
po 3 łyżki różnych mąk (gryczana, kukurydziana i owsiana)
1 łyżka cukru trzcinowego (ksylitol)
jajo
szklanka mleka/ napoju roślinnego (u mnie sojowe)
1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
dojrzały banan
olej do smarowania gofrownicy
PRZYGOTOWANIE
Banana rozcieram tłuczkiem do ziemniaków (można to zrobić widelcem), dodaję kolejne składniki, mieszam. Ciasto powinno być dosyć gęste.
Piekę w gofrownicy, aż będą rumiane.
Z podanej ilości składników wyszło 6 sztuk. Moja gofrownica jest dość duża.
Banana rozcieram tłuczkiem do ziemniaków (można to zrobić widelcem), dodaję kolejne składniki, mieszam. Ciasto powinno być dosyć gęste.
Piekę w gofrownicy, aż będą rumiane.
Z podanej ilości składników wyszło 6 sztuk. Moja gofrownica jest dość duża.