Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka wolno gotowaną Lidl
Składniki:
1/2 dyni Hokkaido
1 cebula
1 mały kalafior
czerwona papryka
sól do smaku
sos sojowy 1łyżka
papryczka chili w płatkach
miód 1 łyżeczka
szczypta cynamonu
olej rzepakowy
oliwa z pestek dyni (opcjonalnie)
tymianek świeży
parmezan tarty trochę
Przygotowanie:
Pierś z kruczka wolno gotowaną przyrządź według przepisu na opakowaniu.
Warzywa pokrój w grubą kostkę. Kalafiora obgotowałam 10 minut przed przyrządzaniem dania.
Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka.
Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem.