wtorek, 23 czerwca 2015

Szaparagi z truskawkami i z owczym twarożkiem



Sałatka z truskawkami i szparagami jest prosta i szybka. Smaki zaskakujace. 

SKŁADNIKI:

na 4 porcje

pęczek zblanszowanych szaparag
20 sztuk truskawek 
100 g  twarożek owczy
płatki migdałowe
limonka pokrojona na 4 części
kilka gałązek swieżego tymianku 
olej z włoskich orzechów


PRZYGOTOWANIE:

Szparagi umyj i oderwij końcówki potem zblanszuj w lekko osolonym wrzątku. Wyjmij z wody. Można przełożyć do miski z wodą z kilkoma kostkami lodu aby zahartować szparagi. Wszystkie składniki rozłóż na talerzu. 
Posyp prażonymi płatkami migdałowymi.
Skrop limonką i polej olejem z orzechów włoskich.


niedziela, 21 czerwca 2015

Warsztaty fotografii kulinarnej z Via Art


Warsztaty fotografii kulinarnej bezpłatne organizowane przez Fundację Via Art .
Informacje o warsztatach można znaleźć na :


Spotkaliśmy się w gronie 10 osób  punktualnie o 10:00 w Drukarni na Off na  Piotrkowskiej w Łodzi. Warsztaty poprowadziła Dominika Bieniek-Gierszewska.

Ustawiamy plan zdjęciowy 


Sałata w kielichu


Restauracja OFF - mogliśmy wybrać dowolne miejsce na fotografowanie.
Wielka przestrzeń i mnóstwo możliwości na kreację zdjęć.


Drukarnia OFF to połączenie piekarni, kawiarni i bistro.  
Można zamówić pyszne śniadanie i zajadać sie pieczywem wypiekanym na miejscu.


Kaczka na puree marchewkowym


Kucharze przygotowali dla nas obiekty fotografii. Dania były różne. Pięknie wystylizowane.


Najprzyjemniejsze było to, że fotografowanych dań nie musiałam sama przygotowywać.



Warsztaty uważam za udane. Świetni ludzie, wspaniała atmosfera.

Dzięki za wspólną naukę. 

PS. Koniecznie muszę kupić blendę:)