Rozpieszczam nas dziś naleśnikami Suzzete. 
Pyszne, aromatyczne i słodkie.
Najlepsze do wykonania sosu będą mandarynki.
 Ciasto:
 szklanka wody 
3/4 szklanki mąki 
1 jajo ekologiczne
szczypta kurkumy
szczypta soli 
Sos:
2 łyżki miękkiego masła
sok z 6 mandarynek
sok z połówki cytryny
skórka z mandarynki i cytryny
kieliszek likieru mandarynkowego (szczęśliwie posiadam prosto z Sycylii:):)
lub pomarańczowego/ lub spirytus
 5 kostek cukru trzcinowego
 Przygotowujemy ciasto i smażymy maleńkie, cieniutkie naleśniczki. 
PRZYGOTOWANIE:
Masło roztapiamy w rondelku, wlewamy do niego sok z owoców oraz dodajemy skórki z owoców. Następnie dodajemy cukier trzcinowy. Wlewamy likier i odparowujemy aż sos stanie się w lepki (czas ok. 15- 20 minut).
PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKÓW:
Ja podałam z maleńkiej patelenki.
