czwartek, 26 stycznia 2017

Pure z sekera z MLECZKIEM KOKOSOWYM

PURE Z SELERA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM

Przepyszne, lekkie i kremowe pure z selera z mleczkiem kokosowym polane olejem lnianym z pierwszego tłoczenia.

SKŁADNIKI:



seler korzeniowy duża bulwa
mleczko kokosowe 250 ml
sól około 1/2 łyżeczki 
olej lniany 1 -2 łyżki 
orzeszki piniowe
pieprz
gałka muszkatołowa 1 szczypta 
natka pietruszki


PRZYGOTOWANIE:


Selera obrać, umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Ugotować do miękkości w wodzie lub na parze ok. 15 minut. Odcedzić i dodać sól, wlać mleczko i zmiksować. Doprawić pieprzem i gałką. Polać olejem lnianym lub innym ulubionym i posypać uprażonymi orzeszkami piniowymi.
Orzeszki piniowe w całkiem rozsądnej cenie kupiłam w Rossmanie.