środa, 17 stycznia 2018

Bankietowe tartaletki z salsą z awokado i wędzonego pstrąga



SKŁADNIKI:

1 opakowanie tartaletek kruchych łódeczki Bio Schiffchen ( dostępne w sklepach ekologicznych)

1 awokado
pomidor
1 sztuka wędzonego filetu z  pstrąga
1 łyżeczka natki
sok z połówki cytryny
skórka z cytryny do smaku
2 łyżki oliwy
sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łódeczki wypiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Awokado, pomidora potnij w kostkę, filet z pstrąga porwij na małe kawałki.
Wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą, skórką z cytryny i natką.
Salsę nakładaj do wypieczonych ale chłodnych łódeczek.

15 komentarzy:

  1. Świetnie to wygląda.. takie "łódeczki" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Cudowne!
    Zjadłabym na pewno nie jedną...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wędzona ryba, cytryna i awokado to cudowne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Efektowne i smakowite, aż oczy się śmieją do tych łódeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ależ apetycznie wyglądają! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniale wyglądają! Jak ja lubię takie jedzonko!

    OdpowiedzUsuń
  7. ale fajny pomysł! na imprezę perfceto!
    Miałam pytać skąd masz foremki, ale już wiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszna przekąska, która wspaniale się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. prezentują się cudnie, idealne kiedy spodziewamy się gości <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Pięknie będą prezentować się na imprezowym stole :)

    OdpowiedzUsuń