sobota, 29 grudnia 2012

Tatar z wędzonego pstrąga ze świeżym chrzanem


Od kilku dni próbuję robić różne wersje tatara. Ten z pstrągiem pysznie smakuje z żytnim chlebem. Lubię je robić i podawać, bo są smaczne i ładnie prezentują się na talerzu.

 Składniki: 

opakowanie wędzonego fileta z pstrąga
kilka ogórków kiszonych
kapary 1- 2 łyżeczki 
serek Philadelphia
chrzan, najlepiej świeży u mnie na każdego tatara przypadła mała łyżeczka
świeży koperek 
pieprz 


PRZYGOTOWANIE: 

Rybę posiekaj w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę, zmieszaj z łyżeczką  posiekanych kaparow. Za pomocą metalowej obręczy- ring kulinarny - układaj warstwy: ryba, ogórek z kaparami, serek Philadelphia i posiekany koperek. Na koniec zetrzyj świeży chrzan. Jeśli nie dysponujesz korzeniem chrzanu to dodaj małą łyżeczkę chrzanu że słoika i zmieszaj z serkiem. Też będzie pyszne. 


1 komentarz: