piątek, 28 grudnia 2012

Tatar z łososia, awokado i serka Philadelphia


Z opakowania łososia i serka wychodzi ok. 10 porcji. Ja podaję je z dipem koperkowym.

Składniki:

150 g wędzonego łososia 
1 miękkie awokado
1 opakowanie serka
 Philadelphia
1 łyżka soku z cytryny
trochę  oliwy
pieprz 
sól do smaku
papryka mielona 
kapary
zielony pieprz marynowany (opcjonalnie)
oliwa
koperek
seler naciowy i plasterki cytryny do dekoracji


Przygotowanie :

Plastry łososia i awokado pokroić w kostę. Do awokado wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem oraz dodać trochę oliwy. Wymieszać.

Za pomocą małej obręczy tzw. ringu ułożyć dowolne warstwy składników tatara. 










7 komentarzy:

  1. wygląda to świetnie :) u mnie w lodówce został jeszcze marynowany domowy łosoś i serki...pozostaje tylko dokupić awokado bo ostatnie zostało zjedzone dziś rano i zrobić takie śliczne kolorowe tatary :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. zapisuję w ulubionych! świetna przystawka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny pomysł na wszystkie 3 przystawki z rybką ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki miniaturowy łosoś jest bardzo fajnym rozwiązaniem i muszę przyznać, że jeśli chodzi o mnie to ja lubię tego typu dania. Jestem również zwolennikiem domowych bajgli z wędzonym łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/domowe-bajdle-z-wedzonym-lososiem/ które doskonale zastępują codzienne kanapki.

    OdpowiedzUsuń