Z opakowania łososia i serka wychodzi ok. 10 porcji. Ja podaję je z dipem koperkowym.
Składniki:
150 g wędzonego łososia
1 miękkie awokado
1 opakowanie serka
Philadelphia
1 łyżka soku z cytryny
trochę oliwy
pieprz
sól do smaku
papryka mielona
kapary
zielony pieprz marynowany (opcjonalnie)
oliwa
koperek
seler naciowy i plasterki cytryny do dekoracji
Przygotowanie :
Plastry łososia i awokado pokroić w kostę. Do awokado wlać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem oraz dodać trochę oliwy. Wymieszać.
Za pomocą małej obręczy tzw. ringu ułożyć dowolne warstwy składników tatara.
pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńwow, ślicznie i smacznie!
OdpowiedzUsuńwygląda to świetnie :) u mnie w lodówce został jeszcze marynowany domowy łosoś i serki...pozostaje tylko dokupić awokado bo ostatnie zostało zjedzone dziś rano i zrobić takie śliczne kolorowe tatary :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńzapisuję w ulubionych! świetna przystawka :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł na wszystkie 3 przystawki z rybką ;)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńTaki miniaturowy łosoś jest bardzo fajnym rozwiązaniem i muszę przyznać, że jeśli chodzi o mnie to ja lubię tego typu dania. Jestem również zwolennikiem domowych bajgli z wędzonym łososiem https://mowisalmon.pl/przepisy/domowe-bajdle-z-wedzonym-lososiem/ które doskonale zastępują codzienne kanapki.
OdpowiedzUsuń