Składniki:
ogórki korniszony kilka sztuk
duża puszka tuńczyka lub świeże mięso ryby
oliwki zielone z czerwoną papryką 1 słoik
koperek siekany do smaku
Sos:
2 łyżki oliwy
kilka ziarenek zielonego pieprz marynowanego
łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu winnego białego
Przygotowanie:
Siekamy w kostkę oliwki i ogórki. Składniki i układamy warstwami w obręczy. Na spód ogórki, potem tuńczyk a na wierzch oliwki i posiekany koperek.
Przygotować sos: zmieszać musztardę, ocet biały, oliwę, kilka ziarenek zielonego pieprzu. Można doprawić solą i pieprzem. Niewielką ich ilością.
tatar rewelacyjny, uwielbiam wszelakie tatary ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł gdy ktoś nie tknie surowego mięsa ;)
OdpowiedzUsuńWspaniała przystawka!
OdpowiedzUsuńU mnie zamiast tuńczyka jest łosoś.
Pysznego 2013 roku!
ależ to fajnie wygląda i po przeczytaniu składników moje kubki smakowe oszalały.
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
Jakoś boję się tatara :D Nie mniej jednak wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńsmaczne połączenie smaków. :(
OdpowiedzUsuńale super wygląda :) ja próbowałam ostatnio ze śledziem :p ale chyba za dużo ułożyłam, bo cała konstrukcja mi się rozwaliła :P
OdpowiedzUsuń