Keto mus czekoladowy, który… smakuje jak święta zamknięte w miseczce.
Gorzka czekolada, śmietanka 30% i szczypta korzennych przypraw tworzą coś absolutnie puszystego, i niesamowicie aromatycznego.
Zero cukru, maksimum przyjemności.
Idealny, gdy masz ochotę na coś czekoladowego, ale nadal chcesz jeść „lekko” i trzymać keto.
SKŁADNIKI
gorzka czekolada najlepiej 100% - 70 g
śmietanka 30% - 250 g
przyprawa do kawy - 1 łyżeczka
erytrol (opcjonalnie) - 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać przyprawę, erytrol i wymieszać. Następnie wlewać śmietankę ( najlepiej w temperaturze pokojowej) ciągle mieszać aż składniki się połączą. Schodzić godzinę w lodówce lub tak jak ja umieścić w zamrażarce na 15 minut. Wyjąć i ubić mikserem. Przelać do naczyń. Z podanych składników wyjdzie 2 lub 4 mniejsze porcje. Posypać kako.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz