Składniki:
1,5 litra wody
1 butelka żurku jaglanego Bio
biała cebula
olej rzepakowy 1-2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
majeranek (dalam też świeży)
sól i pieprz do smaku
ziemniaki ekologiczne kiła sztuk
jaja na twardo
1 -2 łyżeczki chrzanu
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą, dodaj przyprawy. Na patelni zeszklij cebulę. Dodaj do zupy. Posiekaj czosnek, dodaj. Zacznij gotować i po 15 minutach kiedy ziemniaki będą miękkie dokładnie wymieszaj zawartość żurku, wlewaj i mieszaj. Zagotuj chwilę. Podawaj z jajem i świeżym majerankiem. Możesz dodać śmietanę.
O nawet nie wiedziałyśmy, że można taki żurek na mące jaglanej kupić! Fajna opcja :D
OdpowiedzUsuńnabrałam ochoty:)
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie bym zjadła. :)
OdpowiedzUsuńJeszcze się z takim nie spotkałam! Żurek uwielbiam!
OdpowiedzUsuńO jaglanym żurku wcześniej nie słyszałam. W smaku przypomina ten tradycyjny? :)
OdpowiedzUsuńTak, bardzo mi się spodobał.
UsuńWygląda bardzo apetycznie... Ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuń