czwartek, 3 sierpnia 2017
Sałatka z grillowanych warzyw w marynacie
Jeżeli zostanie Wam choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać!
cukinia
papryka czerwona
cebula biała
natka pietruszki
Na marynatę:
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
miód płynny 1/2 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
płatki chilli na czubek łyżeczki
ząbki czosnku 1 sztuka
Warzywa kroimy w kawałki. Zalewamy marynatą. Rozgrzewamy patelnię grillową kilka chwil grillujemy.
Posypujemy drobniutko pociętą natką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam grillowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie. W sezonie letnim grillowe dania u mnie są często. I właśnie warzywa lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńObawiam się że u mnie by nic nie zostało ;-)
OdpowiedzUsuńletnia pychotka :)
OdpowiedzUsuńObowiązkowo do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńhttps://smilingshrimp.blogspot.com/
Gdybyśmy mogły tylko takie pyszności z octem jeść to chętnie byśmy posmakowały ;)
OdpowiedzUsuńOcet pod wpływem temperatury odparowuje, zostaje tylko lekko delikatny smak.
UsuńPyszna sałatka! Marynowane grillowane warzywa są baaaardzo smaczne!
OdpowiedzUsuńPyszności! A ten krążek cebulki to dopiero mniam wygląda ;D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie sałatki. Pieczone warzywa mają genialny smak, nie do podrobienia :)
OdpowiedzUsuńRobię podobny sos do surówek jak Twoja marynata :)
OdpowiedzUsuń