Jeżeli zostanie Wam choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać!
Składniki:
cukinia
papryka czerwona
cebula biała
natka pietruszki
Na marynatę:
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
miód płynny 1/2 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
płatki chilli na czubek łyżeczki
ząbki czosnku 1 sztuka
Przygotowanie:
Umyte warzywa kroimy w kawałki. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy na suchej patelni kawałki aż do skończenia.
Polewamy sosem i dokłądnie mieszamy (najlepiej zrobić to rękoma), doprawiamy solą, pieprzem i natką.
Uwielbiam grillowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie. W sezonie letnim grillowe dania u mnie są często. I właśnie warzywa lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńObawiam się że u mnie by nic nie zostało ;-)
OdpowiedzUsuńletnia pychotka :)
OdpowiedzUsuńObowiązkowo do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńhttps://smilingshrimp.blogspot.com/
Gdybyśmy mogły tylko takie pyszności z octem jeść to chętnie byśmy posmakowały ;)
OdpowiedzUsuńOcet pod wpływem temperatury odparowuje, zostaje tylko lekko delikatny smak.
UsuńPyszna sałatka! Marynowane grillowane warzywa są baaaardzo smaczne!
OdpowiedzUsuńPyszności! A ten krążek cebulki to dopiero mniam wygląda ;D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie sałatki. Pieczone warzywa mają genialny smak, nie do podrobienia :)
OdpowiedzUsuńRobię podobny sos do surówek jak Twoja marynata :)
OdpowiedzUsuń