Składniki:
paczka rozmrożonego szpinaku
(lub świeży)
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy 1 łyżka
litr bulionu
sól i pieprz
gałka muszkatołowa
dodatki: listki mięty, małe kuleczki mozzarelli, kiełki - do wyboru jakie macie, grzanki czosnkowe, czips ziemniaczany lub z boczku i co Wam jeszcze do głowy przyjdzie.
Przygotowanie:
Do gorącego oleju dodaj zmiażdżony czosnek, dodaj szpinak. Duś chwilkę. Wlej gorący bulion i gotuj 5 minut. Zmiksuj i dopraw. Dodaj dodatki jakie chcesz.
no rzeczywiście zpa ekspresowa! poczęstuj miseczką :)
OdpowiedzUsuńDo wypróbowania, pysznie się zapowiada!
OdpowiedzUsuńMięta to doskonały dodatek do takiej zupy :)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie! Nie wiedziałam, że szpinak pasuje z miętą. Dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuńZupa w 5 minutek, rewelacyjny pomysł 😍
OdpowiedzUsuńTo musi być cudownie orzeźwiająca i pyszna zupa.
OdpowiedzUsuńPiękny pomysł na lato!
bardzo ciekawa zupa! :)
OdpowiedzUsuńTakie są najlpesze!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, takiego kremu jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńTaka zupa to samo zdrowie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://smilingshrimp.blogspot.com
Piękny kolor kremu. Bardzo lubię szpinak i często robię z niego zupy. Jednak na pomysł takiego kremu nie wpadłam :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, mniam :)
OdpowiedzUsuńChyba tylko raz jadłam zupę ze szpinaku - muszę sobie przypomnieć ten smak:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis !
OdpowiedzUsuń