SKŁADNIKI:
ciecierzyca 1 słoik
cytryna 1 sztuka
oliwa z oliwek 2 łyżki
tahini pasta sezamowa 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki utartego kuminu
natka kolendry 1 garść
łodygi selera lub marchew
PRZYGOTOWANIE:
Wykorzystałam ciecierzycę ze słoika. Kupuję ekologiczną. Całą zawartość słoika wraz z wodą przełożyłam do malaksera, dodałam: oliwę, ząbek czosnku, sól (uwaga ciecierzyca jest już słona), czosnek, sok z połówki cytryny i łyżkę tahiny. Zmiksowałam na krem. Doprawiłam kuminem. Następnie dodałam jeszcze sok z drugiej połówki. Posypałam kolendrą.
mogę się dosiąść ze swoimi łodygami selera? mniam!
OdpowiedzUsuńTak! zapraszam :)
UsuńIdealny :)
OdpowiedzUsuńKolejny pyszny pomysł:)miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńja też bym się nie oparła takim pysznościom :D
OdpowiedzUsuńUwielbiamy też hummus jeść ze świeżą sałatą <3
OdpowiedzUsuńOstatnio zajadam się humusem, to chyba czas, by zrobić go własnoręcznie :)
OdpowiedzUsuńwyglada naprawde kremowo :D
OdpowiedzUsuńhummus to moja miłość :)
OdpowiedzUsuń