wtorek, 17 października 2017

Jogurt z chia z ekspandowanym owsem i owocami



Śniadanie z ekspandowanym owsem z czarną porzeczką. 
Na targach Natura Food w Łodzi rozmawiałam z wieloma firmami.  Min. poznałam markę Soligrano, która zajmuje się produkcją ekspandowanych zbóż. Dostałam do przetestowania kilka produktów.  Baaardzo smakuje mi ekspandowany owies z czarną porzeczką. Z nim własnie przygotowałam jogurt chia oraz ekspandowane ziarna owsa z czarną porzeczką. 


SKŁADNIKI

jogurt naturalny (u mnie bez laktozy)
łyżeczka nasion chia
owies Bio ekspandowany z czarną porzeczką Soligrano


PRZYGOTOWANIE

Wieczorem do jogurtu dodaję łyżeczkę nasion chia. Mieszam i wstawiam do lodówki.
Rano dodałam sporą ilość ekspandowanego owsa z czarną porzeczką. 
Całość polałam odrobiną syropu z agawy. 


Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień  i posypki zbożowe do zup. 
czy kupię ponownie:tak.

9 komentarzy:

  1. Pyszne, pożywne i zdrowe śniadanko! Idealne <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne na śniadanko i nie tylko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne śniadanie, od niedawna jestem fanką ekspandowanych zbóż :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna propozycja, szczególnie na drugie śniadanie do pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubie taki owies, a z jogurtem to już bajka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. w sam raz na zdrowe drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubimy firmę Soligrano ale wersji z porzeczką jeszcze nie jadłyśmy :D

    OdpowiedzUsuń