Śniadanie z ekspandowanym owsem z czarną porzeczką.
Na targach Natura Food w Łodzi rozmawiałam z wieloma firmami. Min. poznałam markę Soligrano, która zajmuje się produkcją ekspandowanych zbóż. Dostałam do przetestowania kilka produktów. Baaardzo smakuje mi ekspandowany owies z czarną porzeczką. Z nim własnie przygotowałam jogurt chia oraz ekspandowane ziarna owsa z czarną porzeczką.
SKŁADNIKI
jogurt naturalny (u mnie bez laktozy)
łyżeczka nasion chia
owies Bio ekspandowany z czarną porzeczką Soligrano
PRZYGOTOWANIE
Wieczorem do jogurtu dodaję łyżeczkę nasion chia. Mieszam i wstawiam do lodówki.
Rano dodałam sporą ilość ekspandowanego owsa z czarną porzeczką.
Całość polałam odrobiną syropu z agawy.
Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień i posypki zbożowe do zup.
czy kupię ponownie:tak.
Pyszne, pożywne i zdrowe śniadanko! Idealne <3
OdpowiedzUsuńIdealne na śniadanko i nie tylko :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, od niedawna jestem fanką ekspandowanych zbóż :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja, szczególnie na drugie śniadanie do pracy :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubie taki owies, a z jogurtem to już bajka :)
OdpowiedzUsuńIdealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńw sam raz na zdrowe drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy firmę Soligrano ale wersji z porzeczką jeszcze nie jadłyśmy :D
OdpowiedzUsuń