Proste pure z ziemniaka z antonówką i skórką cytryny. Niezwykle proste,a jakie dobre. Nic więcej nie trzeba.
Składniki:
kilogram ziemniaków mącznych
sól
2 antonówki
skórka z cytryny
odrobina masła
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. 5 minut przed końcem gotowania ziemniaków dodaj jabłka obrane z usuniętymi gniazdami nasiennymi.
Odcedź i przepuść przez praskę dodaj skórkę z cytryny i posyp natką i pieprzem.
Świetnie pasują z fetą.
Bardzo jestem ciekawa smaku takiego pure z takimi oryginalnymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńnie słyszałam o takim ziemniaczanym puree, bardzo ciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńCudowne puree :-) koniecznie muszę spróbować jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńPysznie się zapowiada, muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńwow.. zaskoczyłaś mnie tym przepisem!
OdpowiedzUsuńCiekawe jak smakuje, aż chyba zrobię do obiadu ;)
o proszę! takiego puree jeszcze nie jadłam... świetne orzeźwiające smaki :)
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie jadłam a brzmi bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuńJestem bardzo ciekawa jego smaku. Zjadłabym takie ziemniaki z pyszną pieczoną rybką :)
OdpowiedzUsuńpyszna odmiana tradycyjnego pure. Dobre już samo w sobie;)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie, przyznam szczerze, że takiego jeszcze nie próbowałam, Cóż, wszystko przede mną :)
OdpowiedzUsuńZiemniaki w formie pure zawsze lubiłyśmy ale z jabłkiem? To musi dopiero ciekawie smakować :)
OdpowiedzUsuńCiekawe zestawienie smaków :) Zjadłabym takiego pure.
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńZiemniaki z jabłkiem? A to zaskoczenie;-) Ciekawe:-)
OdpowiedzUsuńtakiego puree jeszcze nie miałam okazji jeść.
OdpowiedzUsuń