wtorek, 6 października 2015

Pure ziemniaczane z jabłkiem i skórką cytryny


 Proste pure z ziemniaka z antonówką i skórką cytryny. Niezwykle proste,a jakie dobre. Nic więcej nie trzeba.

Składniki:

kilogram ziemniaków mącznych
sól
2 antonówki
skórka z cytryny
odrobina masła

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. 5 minut przed końcem gotowania ziemniaków dodaj jabłka obrane z usuniętymi gniazdami nasiennymi.
Odcedź i przepuść przez praskę dodaj skórkę z cytryny i posyp natką i pieprzem.

Świetnie pasują z fetą. 



15 komentarzy:

  1. Bardzo jestem ciekawa smaku takiego pure z takimi oryginalnymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie słyszałam o takim ziemniaczanym puree, bardzo ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne puree :-) koniecznie muszę spróbować jak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie się zapowiada, muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. wow.. zaskoczyłaś mnie tym przepisem!
    Ciekawe jak smakuje, aż chyba zrobię do obiadu ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. o proszę! takiego puree jeszcze nie jadłam... świetne orzeźwiające smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takiego jeszcze nie jadłam a brzmi bardzo apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jestem bardzo ciekawa jego smaku. Zjadłabym takie ziemniaki z pyszną pieczoną rybką :)

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszna odmiana tradycyjnego pure. Dobre już samo w sobie;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawe połączenie, przyznam szczerze, że takiego jeszcze nie próbowałam, Cóż, wszystko przede mną :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ziemniaki w formie pure zawsze lubiłyśmy ale z jabłkiem? To musi dopiero ciekawie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawe zestawienie smaków :) Zjadłabym takiego pure.

    OdpowiedzUsuń
  13. Ziemniaki z jabłkiem? A to zaskoczenie;-) Ciekawe:-)

    OdpowiedzUsuń
  14. takiego puree jeszcze nie miałam okazji jeść.

    OdpowiedzUsuń