Nie wiedziałam, że tak smaczna będzie ta sobota. Spędziłam ją na warsztatach z Davidem Gaboriaud (prowadzi swój autorski program David w Europie w Kuchni. tv) organizowanego przez Kuchnia.tv w Soho Food Market. Przede wszystkim poznałam świetnych ludzi z którymi gotowanie to prawdziwa przyjemność a przysłowie "gdzie kucharek sześć..." można w bajki włożyć.
David rozdysponował nam zadania. I powiedział, że to hell's kitchen i mamy się uwijać, ale dla mnie to było haeven kitchen.
Krojenie, siekanie, mieszanie i zagniatanie. Praca szła gładko.
Zrobiliśmy samosy z najlepszym farszem:
biała cześć pora uduszona na oliwie
kminek
feta
Zostały nim nadziane pierożki w ciasto filo.
Do pierożków były sałaty ( do kupienia u Pana Ziółko miedzy innymi w Fortecy), sosy na bazie jogurtu
oraz
flat bread
SKŁADNIKI
500 g mąki
500 ml jogurtu
szczypta kurkumy
sól
łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Ze składników wprawne rączki powinny zagnieść ciasto. Porwać na małe kuleczki - moim zdaniem wielkości piłeczki tenisowej. Rozwałkować na cieknie placki i smażyć na patelni wysmarowanej odrobiną oleju.
Gotowała ze mną wspaniała ekipa. Bardzo Wam dziękuję i liczę, że jeszcze się spotkamy.
Ja też tam byłam!
OdpowiedzUsuńNa porannej edycji.
Pozdrowienia!
oooo żałuje że nie spotkałyśmy się:(:(:(
UsuńAle pyszności widzę na tych talerzach :D
OdpowiedzUsuńPozazdrościć ;)
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcia i bardzo ciekawie wyglądające dania- zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim za wspólne gotowanie :)
OdpowiedzUsuńFajna była impreza pozdrawiam nową koleżankę
OdpowiedzUsuńz dodatków bez wątpienia wybrłabym flatbread! <3
OdpowiedzUsuńale wszystko wygląda pysznie!
dla mnie byłaby to niezła przygoda ;)
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty to świetna sprawa - można nauczyć się wielu przydatnych rzeczy i poznać ciekawych ludzi:)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMusiało być naprawdę super!! ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne warsztaty, zazdroszczę!
OdpowiedzUsuńfajne takie warsztaty!
OdpowiedzUsuńTakie warsztaty są świetne. Chętnie wzięłabym udział w podobnych. Zawsze coś ciekawego można podejrzeć, czegoś się nowego nauczyć. Super!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za informację o warsztatach. Moja kablówka wyłączyła ten kanał, ale spróbuje dotrzeć inaczej :)
UsuńSuper sprawa, chyba bym się troszkę stresowała :)
OdpowiedzUsuńnaprawdę nie ma czego - lekko się
Usuństresowałam przed ale atmosfera byłą taka miła, ze szkoda było tych nerw;)
Ale Ci zazdroszczę! Szkoda, że tak daleko mieszkam.....
OdpowiedzUsuńjakie smakołyki! to musiały być bardzo ciekawe warsztaty
OdpowiedzUsuńzazdroszczę! musiało być mega pysznie :)
OdpowiedzUsuńO takie warsztaty to fajne kulinarne i towarzyskie spotkania, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCiągle w sferze marzeń mam takie warsztaty, ale wierzę,że kiedyś moje uczestnictwo będzie realne.
OdpowiedzUsuńNa razie delektuję się taki relacjami, pozdrawiam , dzięki, że się podzieliłaś wrażeniami.
Oj jak ja zawsze wszystkim po cichu zazdroszczę takich warsztatów i skrycie marzę, że kiedyś też na takie pojadę :) Gratulacje!
OdpowiedzUsuńJak się tam dostałaś? Super sprawa:-) Zazdroszczę...
OdpowiedzUsuńKuchnia.tv zrobiła konkurs na FB. Musisz do nich zaglądać , bo warsztaty będą cyklicznie. Podobno:)
UsuńBardzo fajne warsztaty, i jakie pyszności zrobiliście. Samosy pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że słyszysz jak wzdycham z uwielbieniem do tych wszystkich pyszności :)
OdpowiedzUsuńtylko pozazdrościć! :)
OdpowiedzUsuńjej! ale meeeega.. :d
OdpowiedzUsuńJak się dostałaś? Gratuluję!! :D
konkurs:)
UsuńSuper :) tylko pozazdrościć !!
OdpowiedzUsuńAle ten David to przystojniak. Gratulacje ! ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę :) Widać, że świetne były te warsztaty :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ależ cudownie:) Zazdroszczę Ci takich warsztatów : )
OdpowiedzUsuń