SKŁADNIKI:
8 ciasteczek kruchych np. owsianych
kilka orzechów włoskich
budyń waniliowy
450 ml mleka
słoiczek prażonych jabłek
4 słoiczki lub szklaneczki
PRZYGOTOWANIE:
Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” .
Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie).
Orzechy posiekaj i dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Powtórz czynność. Gotowe:)
idealny deser
OdpowiedzUsuńPyszny deser, u mnie akurat dziś szarlotka pieczona ;-)
OdpowiedzUsuń