czwartek, 24 września 2020

Najlepsze buraki do obiadu lub na przekąskę

 


Jeśli lubicie buraki ta sałatka będzie Wam bardzo smakować.

SKŁADNIKI:

6 średnich buraków

po łyżeczce kuminu i kolendry

1/2 łyżeczki cynamonu

2 - 3 łyżki oliwy

czerwona cebula

sól i pieprz do smaku 

natka 

ocet malinowy lub jabłkowy ok. 1 łyżki 

PRZYGOTOWANIE:


Ugotowałam ekologiczne buraki. Starłam je na tarce. Rozgrzałam rondel, wlałam oliwę i dodałam kumin, kolendrę i cynamon. Dodałam to do buraków. Dodałam pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, łyżkę octu malinowego, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wymieszałam i wstawiłam do lodówki. Smaki się wymieszały i im dłużej stoi w lodówce tym lepsza.

3 komentarze: