piątek, 3 sierpnia 2012

Sałatka z grillowanych warzyw


Lubię zgrillować warzywa takie jak: papryka, cukinia, bakłażan, cebula. Zjadam je tylko polane oliwą lub dodaję do głównych dań. A kiedy gdzieś wyjadę robię sobie z nimi kanapki. Niezastąpione latem do kanapek bo: nie rozpuszczą się jak ser i nie zepsują się jak wędlina.


Składniki:

W zależności od potrzeb:

papryka 1-2 sztuk 
cukinia 1 sztuka 
bakłażan 1-2 sztuk 
czerwona cebula 1-2 sztuk 
sól pieprz do smaku 
oliwa do polania

Przygotowanie:

Pokrojone na kawałki warzywa grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą i doprawiam solą i pieprzem.



1 komentarz:

  1. Bardzo smaczna misa warzyw! Ja z grilla to tylko to mogłabym jeść :) Pozdrawiam Serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń