Lubię zgrillować warzywa takie jak: papryka, cukinia, bakłażan, cebula. Zjadam je tylko polane oliwą lub dodaję do głównych dań. A kiedy gdzieś wyjadę robię sobie z nimi kanapki. Niezastąpione latem do kanapek bo: nie rozpuszczą się jak ser i nie zepsują się jak wędlina.
Składniki:
W zależności od potrzeb:
papryka 1-2 sztuk
cukinia 1 sztuka
bakłażan 1-2 sztuk
czerwona cebula 1-2 sztuk
sól pieprz do smaku
oliwa do polania
Pokrojone na kawałki warzywa grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą i doprawiam solą i pieprzem.
oliwa do polania
Przygotowanie:
Pokrojone na kawałki warzywa grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą i doprawiam solą i pieprzem.
Bardzo smaczna misa warzyw! Ja z grilla to tylko to mogłabym jeść :) Pozdrawiam Serdecznie :)
OdpowiedzUsuń