Placuszki z cukinii zna każdy. Robi się je szybko. Zjada jeszcze szybciej. Ja użyłam do nich mąki mąki sojowej aby były bezglutenowe. Z mąką z cieciorki też smakują dobrze.
SKŁADNIKI:
biała część pora 2 szt.
2-3 jajka
2 czubate łyżki mąki sojowej lub innej
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia
estragon do smaku
musztada francuska 2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE:
Białą część porów pokroić w drobniutkie półkrążki. Przełożyć do miski i wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz oraz estragon z musztardą. Całość wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na gorący olej i smażyć na średnim ogniu aż zrobią się rumiane. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem z białego wina.


Bardzo lubię takie placuszki!
OdpowiedzUsuńprezentują się znakomicie ;)
OdpowiedzUsuńwyglądają bosko, wyprobuje!
OdpowiedzUsuń