poniedziałek, 4 czerwca 2012

Sałatka z pieczoną piersią kaczki



Sałatka z pieczoną piersią kaczki. 


Składniki :

Na 2 osoby

2 piersi z kaczki
mieszanka sałat z przewagą roszponki
cebula czerwona
czerwony ocet balsamiczny creme
jabłko

Przygotowanie:

1. Piersi kaczki umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę, aby tłuszcz mógł się wytopić. Posól i popieprz dowolnym pieprzem (czasami dodaję pieprz syczuański). Usmaż na patelni skórką do patelni, po kilku minutach odwróć i smaż, aby skórka była chrupiąca. Pokrój w cienkie plasterki

2. Cebulę czerwoną obierz i  pokrój w talarki

3. Jabłko pokrój w cienkie paseczki

4. Na talerzu rozłóż sałatę, połóż pokrojona kaczkę jabłko i cebulę. Całość polej kremowym octem balsamicznym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz