Sałatka z pieczoną piersią kaczki. |
Składniki :
Na 2 osoby
2 piersi z kaczki
mieszanka sałat z przewagą roszponki
cebula czerwona
czerwony ocet balsamiczny creme
jabłko
Przygotowanie:
1. Piersi kaczki umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę, aby tłuszcz mógł się wytopić. Posól i popieprz dowolnym pieprzem (czasami dodaję pieprz syczuański). Usmaż na patelni skórką do patelni, po kilku minutach odwróć i smaż, aby skórka była chrupiąca. Pokrój w cienkie plasterki
2. Cebulę czerwoną obierz i pokrój w talarki
3. Jabłko pokrój w cienkie paseczki
4. Na talerzu rozłóż sałatę, połóż pokrojona kaczkę jabłko i cebulę. Całość polej kremowym octem balsamicznym.
1. Piersi kaczki umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę, aby tłuszcz mógł się wytopić. Posól i popieprz dowolnym pieprzem (czasami dodaję pieprz syczuański). Usmaż na patelni skórką do patelni, po kilku minutach odwróć i smaż, aby skórka była chrupiąca. Pokrój w cienkie plasterki
2. Cebulę czerwoną obierz i pokrój w talarki
3. Jabłko pokrój w cienkie paseczki
4. Na talerzu rozłóż sałatę, połóż pokrojona kaczkę jabłko i cebulę. Całość polej kremowym octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz