piątek, 12 kwietnia 2013

Budyń espresso


Głowa dziś mi pęka. Wypiłam 3 kawy. I nic. To sobie zrobiłam budyń z espresso. Przeszło.


No i bezy. czemu nie?


200 ml mleka, mleka sojowego lub migdałowego - to co lubisz 
1 mocne espresso z ekspresu
łyżka cukru trzcinowego
3 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej 


Zrób espresso. Odmierz 200 ml mleka. 3/4 wlej do garnka i zacznij podgrzewać. W reszcie mleka rozpuść cukier i skrobię. Wlej kawę. Całość wlej do gotującego się mleka.




6 komentarzy:

  1. ale pysznie! :D Ja po takiej dziennej dawce chyba bym nie usnęła ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie pamiętam, kiedy ostatnio budyń jadłam! Wiem jedno, po Twoim dzisiejszym poście i pięknych zdjęciach jutro rano to nadrobię;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też dawno budyniu nie jadłam. Ale zobaczyłam akcje z budyniem i pomyślałam co by tu unowocześnić w tak starym i dostojnym deserku z dzieciństwa:)

      Usuń
  3. rewelacja:) i do tego wygląda przecudownie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada cudnie- a do tego te piękne naczynia :) Cudne:) Pozdrawiam serdecznie :)

    Małomiasteczkowa Pani Domu

    OdpowiedzUsuń