wtorek, 26 lutego 2013

Szybka tarta z wiśniami

Przyznam, że zrobienie tej tary zajęło mi może 30 minut. Galaretka Delecty tężeje  podczas dodawania lekko rozmrożonych wiśni. Natychmiast rozprowadza się je po wystudzonym cieście. Polecam wiśnie dodawać wolno i mieszać cały czas galaretkę , wtedy będzie jednolita. 

Składniki 

opakowanie ciasta kruchego, 
opakowanie mrożonych wiśni, 
galaretka wiśniowa tężejąca w 30 minut Delecta  - taką polecam ze względu na czas



Wysmaruj formę na tartę masłem, rozłóż ciasto. Ponakłuwaj spód widelcem, aby powietrze miało ujście. Piecz w 200 stopniach 15 minut. Wystudź.
Galaretkę rozprowadź w gorącej wodzie dodaj zamrożone wiśnie lub lekko rozmrożone i szybko mieszaj, bo tężeje błyskawicznie od zimnych wiśni. Wstaw jeszcze do lodówki aby galaretka stężała maksymalnie. Podawaj z jogurtem gęstym naturalnym lub lodami. 

5 komentarzy:

  1. ależ pysznie wygląda :)mniam...

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie słodkie tarty! :) pysznie i szybko, czyli idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To co lubię szybko i pysznie :)
    Dziekuję za odwiedziny mojego bloga
    pozdr:)
    p.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale błyskawiczny przepis. I niespodziewani goście niestraszni :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Faktycznie błyskawiczna :) Kolor ma cudny :)

    OdpowiedzUsuń