poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Fasolka szparagowa na ostro


Uwielbiam fasolkę szparagową.  Jednak z masełkiem i bułeczką już mi się przejadła, no i  jest znacznie kaloryczna i mniej zdrowa niż moja propozycja.

Na targu kupiłam fasolkę bez łyka. Nie ma tych wąsów ciągnących się jak to ma miejsce w przerośniętej fasolce.




Składanki :)

fasolka
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 papryczka chili
szczypta cukru
starty świeży imbir ok 2 cm
1 ząbek czosnku
3 krople oleju sezamowego



Przygotowanki :)

1. Ugotuj fasolkę al dente w soli
2. Z podanych składników zrób sos. Polej fasolkę. Pycha:)
3. Jeśli dysponujesz świeżą kolendrą nie wahaj się jej użyć:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz