poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Fasolka szparagowa na ostro


Uwielbiam fasolkę szparagową. Z  masełkiem i bułką tartą już mi się przejadła. Przygotowałam  znacznie zdrowszą, pikantną i mniej kaloryczną.

Na targu kupiłam fasolkę bez łyka. Nie ma tych "wąsów" ciągnących się jak to ma miejsce w przerośniętej fasolce.




Składanki :

fasolka
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1 papryczka chili
szczypta cukru
starty świeży imbir ok 2 cm
1 ząbek czosnku
3 krople oleju sezamowego
świeża kolendra 



Przygotowanie:

1. Ugotuj fasolkę al dente w osolonej wodzie około 8 minut. Odcedź.
2. Z wyżej wymienionych składników zrób sos. Fasolkę przelóż na półmisek. Polej fasolkę sosem. 
3. Posyp świeżą kolendrą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz