Choć nie byliśmy zwolennikami łączenia mięsa z owocami, ta sałatka bardzo nam posmakowała. Brzoskwinia w połączeniu z szynką jest pyszna.
1/2 opakowania rukoli
kilka listków radicchio (opcjonalnie)
oliwki kilka sztuk
3- 4 plastry szynki prosciutto crudo lub cotto na porcję
mini mozarella 1 opakowanie
1-2 szt. brzoskwiń
pesto
ocet balsamiczny biały kremowy
3- 4 plastry szynki prosciutto crudo lub cotto na porcję
mini mozarella 1 opakowanie
1-2 szt. brzoskwiń
pesto
ocet balsamiczny biały kremowy
oliwa z oliwek 1-2 łyżki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rozłóż liście rukoli na talerze, potem pokrojone plastry szynki oraz cząstki brzoskwini oraz oliwki. Mozzarelle obrocz w pesto i dodaj do sałaty. Całość polej oliwą i octem. Podawaj z grzanką.
Pięknie wygląda ;) i zapewne świetnie smakuje ;)
OdpowiedzUsuńProste ale jakie efektowne :)
OdpowiedzUsuń