poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Sałatka z brzoskwinią i z szynką prosciutto crudo


C
hoć nie byliśmy zwolennikami łączenia mięsa z owocami, ta sałatka bardzo nam posmakowała. Brzoskwinia w połączeniu z szynką jest pyszna.

S
KŁADNIKI:

1/2 opakowania rukoli
kilka listków radicchio (opcjonalnie)
oliwki kilka sztuk
3- 4 plastry szynki prosciutto crudo lub cotto na porcję
mini mozarella 1 opakowanie
1-2 szt. brzoskwiń
 pesto
ocet balsamiczny biały kremowy
oliwa z oliwek 1-2 łyżki
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Rozłóż liście rukoli na talerze, potem pokrojone plastry szynki oraz cząstki brzoskwini oraz oliwki. Mozzarelle obrocz w pesto i dodaj do sałaty. Całość polej oliwą i octem. Podawaj z grzanką. 


2 komentarze: