poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Zupa z białych warzyw


Gorąco jeść się nie chce, ale warzywa zawsze:)


Składniki:

1,5 litra bulionu
1 mały kalafior
1 fenkuł
korzeń białej pietruszki
biała fasola mamut kilka strąków
kilka ziemniaków
biały por
sól
koperek z fenkułu



Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokrojone wrzucamy do bulionu. ponieważ warzywka są młode, gotują się krótko. Posypujemy koprem z fenkułu doprawiamy pieprzem. 





4 komentarze:

  1. nie jestem jakąś wielką fanką zup, ale tą chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja jestem fanką zup z warzywami:)
    Dzisiaj moja mama zrobiła dla mnie brokułową z kluseczkami serowymi;]
    Kiedyś dodam je na bloga - naprawdę polecam:) z żółtego sera<3

    OdpowiedzUsuń
  3. mhmm, zupa...pewnie aromatyczna, nie jadłam takiej jeszcze;)

    OdpowiedzUsuń