środa, 27 czerwca 2012

Pierogi z soczewicą i pesto

Składniki:

Ciasto:


1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mąki orkiszowej
pół łyżeczki soli
3/4 szklanki ciepłej wody
mąka do posypywania

Farsz:
 z przepisu na mini calzone z soczewicą

Pierogi z soczewicą



Przygotowanie:

1. Zagnieć ciasto, rozwałkuj.

2. Wytnij kółka. Połóż farsz. Zlep brzegi.


4. Gotuj w osolonej wodzie 2 -3 minuty po wypłynięciu pierogów na wierzch.


5. Podawaj z sosem pesto lub olejem z pestek dyni.




4 komentarze:

  1. Nigdy takich nie jadłam. Ciekawe jak smakują:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam do wypróbowania. Z pomidorowym sosem też fajnie smakują:)

      Usuń
  2. uwielbiam pierogi, wiele już jadłam, ale nie z soczewicą.
    jestem bardzo ciekawa jak smakują ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowite, podobne pierożki robiła moja babcia, dlatego wiem, że są pyszne!
    Zdecydowanie polecam!
    Chętnie zjadłabym te Twoje pyszności.
    Pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń