Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka wolno gotowaną Lidl
Składniki:
1/2 dyni Hokkaido
1 cebula
1 mały kalafior
czerwona papryka
sól do smaku
sos sojowy 1łyżka
papryczka chili w płatkach
miód 1 łyżeczka
szczypta cynamonu
olej rzepakowy
oliwa z pestek dyni (opcjonalnie)
tymianek świeży
parmezan tarty trochę
Przygotowanie:
Pierś z kruczka wolno gotowaną przyrządź według przepisu na opakowaniu.
Warzywa pokrój w grubą kostkę. Kalafiora obgotowałam 10 minut przed przyrządzaniem dania.
Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka.
Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem.
pyszna, kolorowa i jesienna zapiekanka:)
OdpowiedzUsuńjakie to apetyczne :)
OdpowiedzUsuńCiekawie wygląda. :) Zapraszam na swojego bloga kulinarnego. https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dania, które są robione w naczyniach żaroodpornych. Sama też często takie robię. Pozdrówka :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dania, które są robione w naczyniach żaroodpornych. Sama też często takie robię. Pozdrówka :)
OdpowiedzUsuńI dynia, i kalafior, odrobina słodyczy miodu i ostrości chilli - rewelacja :) Zapisuję.
OdpowiedzUsuńMy od razu to byśmy warzywka wyjadły <3
OdpowiedzUsuńWszystko do jednej formy i trach, gotowe. Takie jednogarnkowe dania lubię o tej porze roku najbardziej :)
OdpowiedzUsuńmięsko i warzywa w pysznym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńPoproszę same warzywa;)
OdpowiedzUsuńKupiłam w Lidlu tę pierś z kurczaka i chyba już wiem, jak ją przyrządzę :)
OdpowiedzUsuńobiad na totalnym wypasie :) Cóż to musiał być za smak! <3
OdpowiedzUsuńPięknie i apetycznie wygląda,mniam :)
OdpowiedzUsuńPięknie i apetycznie wygląda,mniam :)
OdpowiedzUsuń