Składniki:
kasza gryczana 1 szklanka
polędwica wołowa 4 szt.
sól i pieprz 1/2 łyżeczka
oliwa z oliwek 2 łyżki
bazylia świeża 1 doniczka
mięta świeża siekana 1 doniczka
ogórki konserwowe 6 sztuki
musztarda 2 łyżeczki
kapary 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
anchois 4 sztuki
Przygotowanie:
Mięso umyć oprószyć solą i pieprzem polać olejem. Zgrillować. Kaszę ugotować w 2 szklankach wody z solą z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Miętę i bazylię posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę ,fileciki anchois posiekać. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, kapary, musztardę, sok z cytryny i wymieszać. Wymieszać wszystko razem. Nakładać na mięso.
a u Ciebie jak zwykle pysznie :)
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne !
OdpowiedzUsuńPrezentuje się jak dobrej restauracji :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny, sycący obiadek :]
OdpowiedzUsuńbardzo fajna salsa :) całość prezentuje się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńJadłabym na pewno;)
OdpowiedzUsuńPysznie :) Niby takie klasyczne połączenie, ale jest tak pięknie podane !
OdpowiedzUsuńO mniam, mniam wszystko co lubię :)
OdpowiedzUsuńpyszna propozycja na obiad ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, niby klasyka, ale za to jak podana! :)
OdpowiedzUsuń