wtorek, 12 marca 2013

Sałatka z jajami przepiórki




Sałata z jajami przepiórki.

Nie jem ich często. Ale od święta. Jajka przepiórcze są śliczne. Ujmują mnie swoim nakrapianym światem. Każde jest inne. Czasami wgapiam się w skorupkę i szukam obrazów. Wiele można zobaczyć. Wszystko zależy od wyobraźni.

Sałatka lekka jak piórko na wielkanocny stół. 




SKŁADNIKI:

1 opakowanie szpinaku baby
 opakowanie pomidorków truskawkowych
7-10 jaj przepiórki ugotowanych na twardo

Sos:
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sok z cytryny
sól i pieprz
ocet winny





3 komentarze:

  1. Prosta a jakże pyszna i efektownie wyglądająca:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepiórcze jajeczka wyglądają tak słodko na sałacie :) ja lubię je jeszcze marynować w soku z buraka - mają wtedy piękny kolor!

    OdpowiedzUsuń
  3. aa.. jaka piękna! A jaka kolorystyka, cudo;)

    OdpowiedzUsuń