środa, 13 marca 2013

Twarożek pomarańczowo kokosowy

Twarożek pomarańczowo- kokosowy z konfiturą z kumkwatu.  
Użyłam miodu lawendowego, którego przywiozłam z Sardynii i musiałam go tutaj wykorzystać. Połączony z wiórkami kokosowymi oszołomia kubki smakowe. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i trzeszczące ze świeżości pieczywo ... Pycha

Składniki:

1 opakowanie sera twarogowego 200 g
pół kubeczka jogurtu naturalnego 75 ml
skórka pomarańczowa
miód lawendowy 2 łyżeczki

wiórki kokosowe 1-2 łyżek                    
listki miety lub melisy do samku

Przygotowanie:

Twaróg umieść w miseczce, rozdrobnij, wlej jogurt oraz 1-2 łyżki miodu. Wymieszaj. Dodaj wiórki kokosowe i skórkę pomarańczową. Podawaj ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym. Świeżym pieczywem i konfiturą. 

14 komentarzy:

  1. fajny pomysł, jadłabym łyżeczką prosto z miseczki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak. jest przepyszna. Nałożyłam sobie jak kulki lodów:)

      Usuń
  2. jej.. ale pięknie to podałaś;) mmm.. poproszę takie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, pomarańcza i kokos - to połączenie pobudza moją wyobraźnię;) Do tego jeszcze te zdjęcia...

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie widziałam takiej pasty, świetna!:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacyjnie podana :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. czasem mam tak, że muszę posmarować sobie chlebek czymś słodkim ;) po prostu MUSZĘ i nie ma wyjścia

    OdpowiedzUsuń
  7. Super podana i musi super smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To dla mnie coś nowego :) Super! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie pyszności ... ;)
    Czasem na prawdę warto wejść i poczytać na blogach można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, wielu przepisów.
    Mam nadzieję że taki mały rewanż będzie.
    Zapraszam do siebie ;))

    OdpowiedzUsuń
  10. na słodko jeszcze nie robiłam pasty do kanapek, fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń