piątek, 24 stycznia 2025

Gofry z twarogiem i cynamonem

Zapach cynamonu i delikatny twaróg zamknięte w złocistych, chrupiących gofrach – brzmi kusząco? Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachwyci każdego! Sprawdź, jak szybko przygotować tę pyszną klasykę w nieco nowej odsłonie. 


SKŁADNIKI:

200 g twarogu (dałam bio Piątnicy)

4-5 łyżek mąki orkiszowej

1 łyżka cukru trzcinowego

2 jaja

1/2 szklanki mleka

1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego

1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia

30 ml oleju lub roztopionego masła


PRZYGOTOWANIE:

Twarówg rozdrobiłam tłuczkiem do ziemniaków, wbiłam jaja i wymieszałam łyżką, potem dałam resztę składników i wymieszałam na jednolite gęste ciasto. Smażyłam porcjami w nagrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz