wtorek, 28 stycznia 2025

Surówka coleslaw z winogronami w kremowym sosie

Świeża, chrupiąca i pełna smaku! Ta wyjątkowa surówka coleslaw łączy soczyste winogrona, chrupiące orzechy i kwaśną miechunkę. Całość polana kremowym, delikatnym sosem. Idealna jako dodatek do obiadu lub lekka, orzeźwiająca przekąska. Spróbuj i zakochaj się w tym połączeniu!

SKŁADNIKI:

1/4 szt kapusty

1 marchew

garść winogron zielonych

jabłko zielone granny smith

miechunka ok. 30 g

Sos: 1 duża łyżka majonezu

2 łyżki oliwy

sól i pieprz do smaku

1 łyżka syropu klonowego

1 łyżka octu jabłkowego

orzechy pekan lub włoskie

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować drobno, posolić i ręką lekko ją ugnieść, jabłko pociąć na zapałki, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, winogrona przeciąć na pół, orzechy przeciąć na połówki wzdłóż orzecha i uprażyć na patelni krótko. Wszystkie składniki zmieszać w misce i wymieszać z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz