wtorek, 30 grudnia 2014

Śledzie z jabłkiem z kiszoną czerwoną kapustą


Uwielbiam kiszoną czerwona kapustę. Wolę od tej białej. Kolor ale i możliwości doprawienia jej są ogromne. Sama także smakuje świetnie.


250 gram kiszonej czerwonej kapusty
szczypta cynamonu
olej rzepakowy 

opakowanie śledzi mało solonych 
czerwony pieprz
winne jabłko
szalotka
koperek 


śledzie pokrój na małe kawałki ( ok 4 z jednego płata)
jabłko i szalotkę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z olejem 
wymieszaj ze śledziami na przemian



kapustę dopraw cynamonem, oliwą i czerwonym pieprzem


 na talerzu układaj gniazdka z kapusty a na wierzch układaj śledzie


dodaj koperek 


25 komentarzy:

  1. O tak, czerwona kapusta jest pyszna. Warto takie śledziki wypróbować :)

    Najlepsze życzenia na ten Nowy Rok! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. śledzik w pięknej odsłonie :) wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Połaczenie idealne, lubię śledzie. Zapraszam do mojego królestwa:
    http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Super śledziki a jak pięknie się prezentują, cudo :-) szczęśliwego Nowego Roku :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czerwonej kiszonej kapusty jeszcze nie jadłyśmy, ale wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przyznam się szczerze że nigdy jeszcze nie jadłam kiszonej czerwonej kapusty... Ale danie wygląda ślicznie:)
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają obłędnie i wywołują ślinotok. Ten kolor i piękne podane <3 Kocham czerwoną kapustę jak i śledzie więc to połączenie boskie jak dla mnie :) Szczęśliwego Nowego Roku :*
    Kochana będziesz na Food Blogger Fest kolejnym :) ? Tym razem podejdę ;) !!

    OdpowiedzUsuń
  8. Tak podane śledzie nadają się na najbardziej elegancką kolację. Chętnie bym zjadła. Całość fantastycznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo oryginalne śledzie!
    I ja je zrobię.
    Pięknie się prezentują.
    Uwielbiam kolory na talerzu.
    Pomyślności w 2015!

    OdpowiedzUsuń
  10. prezentują się dostojnie, bardzo ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pięknie podane, chętnie bym spróbowała takiego połączenia :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. mniam! jakie pyszne! a prezentują się świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  13. A czerwona kapustę robisz sama?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, kupuję, ale spróbuję zrobić sama:)

      Usuń
  14. Bardzo fajne dodatki do tych śledzików :) Muszę kiedyś wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kusząco wyglądają... a wydawało mi się, ze na razie śledziom powiem nie ;)! Pomyślności w Nowym Roku!!!

    OdpowiedzUsuń
  16. Rewelacyjnie podane śledzie, pyszna kompozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Świetnie podane, wygląda jak z najlepszej restauracji :D

    OdpowiedzUsuń
  18. piękne! Wyglądają baaardzo elegancko! Świetna stylizacja potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Rewelacyjny przepis, muszę przyznać też, że nigdy nie próbowałam kiszonej czerwonej kapusty :)

    OdpowiedzUsuń
  20. To może być znakomite połączenie - uwielbiam śledziki!

    OdpowiedzUsuń