Uwielbiam kiszoną czerwoną kapustę. Kolor i możliwości doprawienia jej są ogromne. Sama także smakuje świetnie, polana olejem tłoczonym na zimno.
SKŁADNIKI:
250 g kiszonej czerwonej kapusty
250 g kiszonej czerwonej kapusty
szczypta cynamonu
olej rzepakowy
opakowanie śledzi u mnie matiasy
czerwony pieprz
winne jabłko
szalotka
koperek
PRZYGOTOWANIE:
śledzie pokrój na małe kawałki (ja przecinam na cztery z jednego płata)
jabłko i szalotkę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z olejem
wymieszaj ze śledziami na przemian
kapustę dopraw cynamonem, oliwą i czerwonym pieprzem
na talerzu układaj gniazdka z kapusty a na wierzch układaj śledzie
dodaj koperek
O tak, czerwona kapusta jest pyszna. Warto takie śledziki wypróbować :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze życzenia na ten Nowy Rok! :)
śledzik w pięknej odsłonie :) wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)
OdpowiedzUsuńPołaczenie idealne, lubię śledzie. Zapraszam do mojego królestwa:
OdpowiedzUsuńhttp://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/
Super śledziki a jak pięknie się prezentują, cudo :-) szczęśliwego Nowego Roku :-)
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńCzerwonej kiszonej kapusty jeszcze nie jadłyśmy, ale wygląda super :)
OdpowiedzUsuńślicznie podane :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam się szczerze że nigdy jeszcze nie jadłam kiszonej czerwonej kapusty... Ale danie wygląda ślicznie:)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku :)
Wyglądają obłędnie i wywołują ślinotok. Ten kolor i piękne podane <3 Kocham czerwoną kapustę jak i śledzie więc to połączenie boskie jak dla mnie :) Szczęśliwego Nowego Roku :*
OdpowiedzUsuńKochana będziesz na Food Blogger Fest kolejnym :) ? Tym razem podejdę ;) !!
będę :)
UsuńTak podane śledzie nadają się na najbardziej elegancką kolację. Chętnie bym zjadła. Całość fantastycznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalne śledzie!
OdpowiedzUsuńI ja je zrobię.
Pięknie się prezentują.
Uwielbiam kolory na talerzu.
Pomyślności w 2015!
Pięknie podane, chętnie bym spróbowała takiego połączenia :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
mniam! jakie pyszne! a prezentują się świetnie!
OdpowiedzUsuńA czerwona kapustę robisz sama?
OdpowiedzUsuńnie, kupuję, ale spróbuję zrobić sama:)
UsuńBardzo fajne dodatki do tych śledzików :) Muszę kiedyś wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńKusząco wyglądają... a wydawało mi się, ze na razie śledziom powiem nie ;)! Pomyślności w Nowym Roku!!!
OdpowiedzUsuńRewelacyjnie podane śledzie, pyszna kompozycja :)
OdpowiedzUsuńprzepadam za śledziami!
OdpowiedzUsuńŚwietnie podane, wygląda jak z najlepszej restauracji :D
OdpowiedzUsuńpiękne! Wyglądają baaardzo elegancko! Świetna stylizacja potraw :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis, muszę przyznać też, że nigdy nie próbowałam kiszonej czerwonej kapusty :)
OdpowiedzUsuńTo może być znakomite połączenie - uwielbiam śledziki!
OdpowiedzUsuń