wtorek, 30 grudnia 2014

Śledzie z jabłkiem z kiszoną czerwoną kapustą




Uwielbiam kiszoną czerwoną kapustę. Kolor i możliwości doprawienia jej są ogromne. Sama także smakuje świetnie, polana olejem tłoczonym na zimno. 

SKŁADNIKI:

250 g kiszonej czerwonej kapusty
szczypta cynamonu
olej rzepakowy 

opakowanie śledzi u mnie matiasy 
czerwony pieprz
winne jabłko
szalotka
koperek 

PRZYGOTOWANIE:

śledzie pokrój na małe kawałki (ja przecinam na cztery z jednego płata)
jabłko i szalotkę pokrój w kosteczkę, wymieszaj z olejem 
wymieszaj ze śledziami na przemian


kapustę dopraw cynamonem, oliwą i czerwonym pieprzem


 na talerzu układaj gniazdka z kapusty a na wierzch układaj śledzie


dodaj koperek 


23 komentarze:

  1. O tak, czerwona kapusta jest pyszna. Warto takie śledziki wypróbować :)

    Najlepsze życzenia na ten Nowy Rok! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. śledzik w pięknej odsłonie :) wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Połaczenie idealne, lubię śledzie. Zapraszam do mojego królestwa:
    http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Super śledziki a jak pięknie się prezentują, cudo :-) szczęśliwego Nowego Roku :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czerwonej kiszonej kapusty jeszcze nie jadłyśmy, ale wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przyznam się szczerze że nigdy jeszcze nie jadłam kiszonej czerwonej kapusty... Ale danie wygląda ślicznie:)
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają obłędnie i wywołują ślinotok. Ten kolor i piękne podane <3 Kocham czerwoną kapustę jak i śledzie więc to połączenie boskie jak dla mnie :) Szczęśliwego Nowego Roku :*
    Kochana będziesz na Food Blogger Fest kolejnym :) ? Tym razem podejdę ;) !!

    OdpowiedzUsuń
  8. Tak podane śledzie nadają się na najbardziej elegancką kolację. Chętnie bym zjadła. Całość fantastycznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo oryginalne śledzie!
    I ja je zrobię.
    Pięknie się prezentują.
    Uwielbiam kolory na talerzu.
    Pomyślności w 2015!

    OdpowiedzUsuń
  10. Pięknie podane, chętnie bym spróbowała takiego połączenia :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. mniam! jakie pyszne! a prezentują się świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  12. A czerwona kapustę robisz sama?

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo fajne dodatki do tych śledzików :) Muszę kiedyś wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Kusząco wyglądają... a wydawało mi się, ze na razie śledziom powiem nie ;)! Pomyślności w Nowym Roku!!!

    OdpowiedzUsuń
  15. Rewelacyjnie podane śledzie, pyszna kompozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetnie podane, wygląda jak z najlepszej restauracji :D

    OdpowiedzUsuń
  17. piękne! Wyglądają baaardzo elegancko! Świetna stylizacja potraw :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Rewelacyjny przepis, muszę przyznać też, że nigdy nie próbowałam kiszonej czerwonej kapusty :)

    OdpowiedzUsuń
  19. To może być znakomite połączenie - uwielbiam śledziki!

    OdpowiedzUsuń